Dunacell X WaterMiniLab Herfst Studio

22 september 2023 - 22 november 2023.
2
Maand
240
Maatregelen
Duizenden euro's
Elektriciteit
Duizenden euro's
Chemische producten

Implementatie van de Water MiniLab MiniLab Tool bij Dunacell Ltd.: Een Revolutionaire Casestudy

Overzicht van MiniLab-technologie

De MiniLab-tool, ontwikkeld door Water MiniLab, biedt een state-of-the-art oplossing voor afvalwaterzuiveringsinstallaties, waardoor nauwkeurige en betrouwbare analyse van de samenstelling van afvalwater mogelijk is.

Dit geautomatiseerde instrument voor het testen van waterkwaliteit brengt laboratoriumnauwkeurigheid rechtstreeks naar de locatie, ter ondersteuning van de optimalisatie van afvalwaterbehandelingsprocessen en ter verlaging van de behandelingskosten.

Pilotproject geïmplementeerd bij Dunacell Ltd.

In september 2023 werd het MiniLab-instrument, geïnstalleerd bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Dunacell Ltd., ingezet voor dagelijkse bemonstering, wat het beheer van de gemiddelde dagelijkse capaciteit van de installatie van 3000-3500 m3 ondersteunde.

Tijdens het project mat de MiniLab een breed scala aan parameters, waaronder CZV (COD), PO4-P, NH4-N en NO3-N, wat zorgde voor continue monitoring van de waterkwaliteit. Monsters werden genomen uit de laatste beluchte bak en gefilterd met een filter met een porositeit van 0,3 𝜇m om de nauwkeurigheid van de metingen te waarborgen.

Resultaten en Impact

Tijdens het pilotproject leverde het MiniLab-systeem uitstekende meetnauwkeurigheid; zelfs de hoge hoeveelheid lignine aanwezig in het effluent interfereerde niet met de meting, wat vaak een uitdaging is voor conventionele meetinstrumenten.

Het geoptimaliseerde filtratiesysteem en het gebruik van nieuwe cuvetten zorgden ervoor dat de nauwkeurigheid bij elke meting behouden bleef.

De stabiele en betrouwbare gegevens die door het systeem werden geleverd, stelden de plantmanagers in staat om de noodzakelijke operationele interventies tijdig uit te voeren.

Conclusies en Aanbevelingen

De implementatie van MiniLab-technologie bij Dunacell Ltd. heeft met succes de waarde aangetoond van moderne geautomatiseerde oplossingen voor het meten van waterkwaliteit voor afvalwaterbehandeling.

Het gebruik van dergelijke technologieën verbetert niet alleen de meetnauwkeurigheid en betrouwbaarheid, maar kan ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor de nutsbedrijven.

Het gebruik van de Water MiniLab MiniLab-tool is een belangrijke stap richting efficiëntere, duurzamere afvalwaterbehandeling.

Als u uw afvalwaterbehandeling kosteneffectiever en betrouwbaarder wilt maken, neem dan contact met ons op en wij vinden de beste oplossing voor u!

A testimonial-t adó fotója.
Eisenberger Dávid
Directeur van een waterzuiveringsinstallatie
Dunacell Kft.

Kapcsolat

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Email cím
waterminilab@gmail.com
Cím
H-1101 Budapest, Csilla utca 10/A.
Telefonszám
+36/30 680 6369
Üzenetedet fogadtuk. Kollégánk nemsokára keres téged.
Hiba történt a form beküldése közben. Kérlek frissítsd az oldalt és próbáld meg ismételten.
WML logo

The MiniLab News Every Month To Your Inbox

* indicates required