Water MiniLab MiniLab Eszközének Bevezetése a Dunacell Kft.-nél: Egy Forradalmi Esettanulmány

2023. szeptember 22. - 2023. november 22.
2
hónap
240
Mérés
Több ezer euró
Elektromos energia
Több ezer euró
Vegyszerek

A MiniLab Technológia Áttekintése

A Water MiniLab által fejlesztett MiniLab eszköz a szennyvíztisztító telepek számára kínál korszerű megoldást, lehetővé téve a szennyvíz összetételének pontos és megbízható elemzését. Ez az automatizált vízminőség-vizsgáló műszer a laboratóriumi szintű mérési pontosságot hozza el közvetlenül a helyszínre, támogatva ezzel a szennyvízkezelési folyamatok optimalizálását és a kezelési költségek csökkentését.

A Dunacell Kft.-nél Végrehajtott Pilot Projekt

2023. szeptemberében a Dunacell Kft. szennyvíztisztító telepén telepített MiniLab műszer napi szintű mintavételezést hajtott végre, amely a telep napi 3000-3500 m3-es átlagos kapacitásának kezelésében nyújtott támogatást. A projekt során a MiniLab széles körű paraméter skáláneket mért, beleértve a KOI-t, PO4-P-t, NH4-N-t, és NO3-N-t, biztosítva a vízminőség folyamatos monitorozását. Az utolsó levegőztetett medencéből vettünk mintát, amit 0,3 𝜇m porusátmérőjű szűrővel szűrtünk így biztosítva a mérések pontosságát.

Az Eredmények és Hatások

A pilot projekt során a MiniLab rendszer kiemelkedő mérési pontosságot biztosított, még a szennyvízben jelen lévő nagy mennyiségű lignin sem zavarta  a mérést, amely gyakran kihívást jelent a hagyományos mérőműszerek számára. Az optimalizált szűrőrendszer és az új küvetták használata lehetővé tette a pontosság fenntartását minden egyes mérés során. A rendszer által nyújtott stabil és megbízható adatok révén a telepvezetők időben hajthatták végre a szükséges üzemeltetési beavatkozásokat.

Következtetések és Ajánlások

A MiniLab technológia bevezetése a Dunacell Kft.-nél sikeresen demonstrálta a modern, automatizált vízminőség-mérési megoldások értékét a szennyvízkezelés területén. Az ilyen technológiák alkalmazása nemcsak javítja a mérési pontosságot és megbízhatóságot, hanem jelentős költségmegtakarítást is eredményezhet a telepek számára. 

A Water MiniLab MiniLab eszközének alkalmazása kulcsfontosságú lépés a hatékonyabb, fenntarthatóbb szennyvízkezelés felé.

Amennyiben Ön is szeretné költséghatékonyabbá és megbízhatóbbá tenni szennyvíz kezelését, bátran keressen fel minket hogy közösen megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást!

A testimonial-t adó fotója.
Eisenberger Dávid
Szennyvíztisztító telep vezetője
Dunacell Kft.

Kapcsolat

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Email cím
waterminilab@gmail.com
Cím
H-1101 Budapest, Csilla utca 10/A.
Telefonszám
+36/30 680 6369
Üzenetedet fogadtuk. Kollégánk nemsokára keres téged.
Hiba történt a form beküldése közben. Kérlek frissítsd az oldalt és próbáld meg ismételten.
WML logo

The MiniLab News Every Month To Your Inbox

* indicates required